Steinaldersjokk

Startet av Jostemikk, mai 28, 2014, 15:41:55 PM

« forrige - neste »

Jostemikk

Midt under min gransking av middelalderske selvmotsigelser og mainstreams fomling i forbindelse med folkevandringer under steinalderen, snublet jeg over noe interessant.

Dette er et skikkelig steinaldersjokk, og nettsiden bak sjokket er Wikipedia. Dette viser sannsynligvis hva de kyndige egentlig kan om det som har med klimavariasjoner å gjøre, og hvilken innvirkning det hadde på folk og fe. Hold dere fast, for når Wikipedia først klarer unnslippe Connolleys og andre klimatrolls bokbrenning og sensur, dukker plutselig dette opp:

SitatKlimaet

Den første tiden etter siste istid var klimaet fortsatt kjølig i Norge, men det var likevel varmt nok til at isen smeltet, og mer av landet ble bart. I perioden mellom 7 og 6 000 f.Kr. skjedde det store klimaendringer. Temperaturen steg kraftig, og gjennom eldre steinalder var den gjennomsnittlige sommertemperaturen hele 17–18 °C, mot dagens 15. Midt i yngre steinalder falt temperaturene noe, men klimaet var fortsatt gunstigere enn i dag. I den første tiden etter den kalde perioden kalt yngre dryas (12 800-11 700 år før nåtid) som markerer avslutningen på siste istid, var det så varme somre at innlandsisen smeltet tilbake i fjordene, og mer av landet ble isfritt. I perioden mellom 11 000 og 7000 år før nåtid [9000-5000 f.Kr.] skjedde det store klimaforandringer. Gjennomsnittstemperaturen om sommeren steg noen grader, bare avbrutt av kaldere perioder for om lag 10 100, 9700 og 8200 år før nåtid [8100, 7700 og 6200 f.Kr.]. Gjennom eldre steinalder [jegersteinalderen] var den gjennomsnittlige sommertemperaturen 1,5 - 2 grader varmere enn i normalperioden 1961-1990. I eldre steinalder var de fleste breene i Norge helt bortsmeltet og skoggrensen var 200-300 meter høyere enn i dag. Fra omtrent 6000 år siden, midt i yngre steinalder, falt den gjennomsnittlige sommertemperaturen noe, men det var fremdeles varmere enn i dag. De siste 6000 årene har det vært flere kjølige og milde perioder, men generelt har sommertemperaturene falt og nedbøren økt frem mot "den lille istiden" midt på 1700-tallet.

Mer informasjon om klimaet i Norge ved istidens slutt:

Havbunnsedimenter utenfor Andøya viser at klimaet var ekstremt ustabilt ved slutten av siste istid, med store og hyppige vekslinger i temperaturen ved havoverflaten. I perioder på 10-40 år kom ikke temperaturen om sommeren over 3 °C. De kalde periodene ble brått avløst av varmere perioder med temperaturer på 10 °C. Denne vekslingen mellom varme eller kalde perioder pågikk i nesten 300 år.

Legg spesielt merke til Temperaturen steg kraftig, og gjennom eldre steinalder var den gjennomsnittlige sommertemperaturen hele 17–18 °C, mot dagens 15. Midt i yngre steinalder falt temperaturene noe, men klimaet var fortsatt gunstigere enn i dag.

Her ser dere et eksempel på forskjellen mellom en vitenskapelig og tørr konklusjon, at varmere klima er gunstig for de som bor i Norge, og det politisk bestemte kravet om at alt som minner om temperaturstigning vil føre til full katastrofe og ragnarok, og at vi alle vil havne i klimahelvete hvis vi ikke betaler avlatspenger og er villige til å gi fra oss siste rest av menneskelig frihet.

Det er rart hvordan noe som tilsynelatende er så uskyldig som denne Wiki-artikkelen, så til de grader klarer rette fokus mot hvor forferdelig galt det har gått med dette landet, og hvor likegyldige folk flest er til det. Det er bra det finnes noen skeptikere som hjelper til med å avsløre det politiske svineriet...


http://no.wikipedia.org/wiki/Steinalderen_i_Norge#Klimaet
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

Telehiv

Hysj da, Joste!

ved at du nå opplyste om hva wikipedia (fremdeles) sier om dette med varmere steinalder - uten CO2-støtte - har ført til at noe som minnet om Norges Connolley - Rasmus Benestad - i følge rykter allerede skal være observert i hysteriske kliv og rykk i retning PC'en sin for å rette opp i disse beklagelige "feilene" før flere får ferten i det.

Så allerede i morgen kan sannheten om varm steinalder være en saga blott på wikipedia her til lands!

Vitenskapen kan av og til risikere å bli innhentet av sannheten