Jørgen Randers og Club of Rome

Startet av Jostemikk, mai 08, 2012, 23:06:37 PM

« forrige - neste »

Ewer Gladblakk.

SitatMitt spørsmål blir igjen: Kommer de til å la seg og sine familier gå foran som et godt eksempel?
Nei....aldri i denna verden.
Løft kun ett bein om gangen.....ellers går du bare på snørra!

Amatør1

Sitat fra: Jostemikk på september 29, 2012, 00:53:46 AM
A total population of 250-300 million people, a 95% decline from present levels, would be ideal.
Ted Turner, grunnlegger av CNN og stor økonomisk bidragsyter til FN, medlem av Club of Rome.

In order to stabilize world population, we must eliminate 350,000 people per day. It is a horrible thing to say, but it is just as bad not to say it.
Jacques Cousteau, fransk marineoffiser og eventyrer. Medlem av Club of Rome.

Mitt spørsmål blir igjen: Kommer de til å la seg og sine familier gå foran som et godt eksempel?

Nøyaktig dette spurte jeg en av våre hjemlige alarmister på AD en gang, da han framsatte samme type "standpunkt" om reduksjon av folketallet. Resultat: Mitt spørsmål ble slettet som "upassende" mens den horrible påstanden om et nødvendig og forestående massemord ble stående.

Det er egentlig et moderne Lebensraum for seg selv de snakker om.
It is easier to lie to someone than to convince them, that they have been lied to

seoto

Det lar seg ikke gjøre å kombinere alarmisme med rasjonell tenkning ;)
I sine forvirrede sinn går de i ramme alvor rundt og tror at de selv skal bli deltakere og nytere i det nye Soria Moria.  8)
Noen ganger er løgnen for stor til at man kan få øye på den.
Og når man ikke kan se at det er en løgn, velger man naturlig å tro på den.

Jostemikk

Denne historien begynnes muligens best med å minne om en av de større UNEP-skandalene de siste år. Det dreier seg om saken der UNEP Grid Arendal, den norske ikke-statlige avdelingen av UNEP som ble startet av lederen for staten, Gro Harlem Brundtland, påsto at det skulle være 50 millioner klimaflyktninger innen år 2010.

Dette ble oppdaget, og da ingen klimaflyktninger var dokumentert i 2010, ble dette slått stort opp. Jami gjorde blant annet et rimelig stort nummer av saken på Forskning.no, og da var dama med sensurhakka på plass som skutt ut av en kanon. Dette førte til at UNEP Arendal  fjernet saken fra hjemmesiden deres. Problemet for Grid UNEP Arendal var imidlertid den at Internett har god hukommelse, og deres opprinnelige skremselspropaganda ble slått meget stort opp i hele den skeptiske delen av bloggosfæren.

Det enkleste nå er å linke til en sidene som tok opp denne meget pinlige saken for UNEP, Appinsys.com - UN: 50 Million Climate Refugees by 2010Bildet som mangler er faktisk å finne på Grids eget domene den dag i dag. Det er ikke så enkelt å slette alle spor etter seg.

Maps Grida Arendal.no - Kart i PDF-format

På dette kartet står det noe interessant, og dette var noe som nok gikk under radaren hos folk flest da denne gedigne flausa ble avslørt. Ned i høyre hjørne står nemlig navnet på opphavsmannen til den skandaløse alarmistrapporten.

[attachimg=1]

Norman Myers er mannen bak rapporten om de 50 millioner klimaflyktningene innen 2010, og han skrev sin rapport i 2005. Slik ren propaganda minner veldig på hva vi har sett fra Club of Rome og WWF. Litt om Norman Myers slik han presenteres på Wikipedia:

Norman Myers BA (Oxford 1958) PhD (Berkeley 1973) (born 24 August 1934), is a British environmentalist specialising in biodiversity. He is an influential figure among policy and institutional circles, although much of his more prominent work - such as on Environmental refugees' - is widely viewed as lacking academic credibility.

Myers has written on a broad range of environmental issues, notably population pressures, developing country poverty, over-consumption, unsustainable agriculture, climate change, and environmental security. More recently, he has written about climate refugees; perverse subsidies; food and hunger in Sub-Saharan Africa; and new consumers in developing and transition countries. His main contributions include work on mass extinction of species and the problems of tropical deforestation. He was integral to the development of the concept of biodiversity hotspots. His work on political ecology is notable for its neo-Malthusianism and he is a patron of Population Matters (formerly the Optimum Population Trust).

Myers has been an advisor to organizations including the United Nations, the World Bank, scientific academies in several countries, and various government administrations worldwide. He is an Honorary Visiting Fellow at Green College, Oxford University, and an Adjunct Professor at Duke University.


Så til hva dette har å gjøre med Jørgen Randers. Det er jo nøyaktig samme opplegget. Propaganda, skremsler, ren alarmisme. Det meste tatt ut av løse lufta. Så har da de to også noe direkte felles, nemlig Global Footprint Network. Her er fra deres Advisory Council:

[attachimg=2]

Her er rikingen David Suzuki igjen. Dere vet han som kaller mennesket for maggots. Spyfluelarver. Suzuki er en av de største ekstremistene innen naturvernindustrien, og dere vil finne mengder av stoff om ham på Internett.

[attachimg=3]

[attachimg=4]

Her dukket Jørgen Randers opp. Et rent monster når det gjelder å delta i alt som finnes av "klima"- og "natur"-nettverk, og han har stukket sine fingre inn i nesten alt som har med "klima"propaganda å gjøre. Det hele via sin hovedbase i Club of Rome, og WWF Norge og WWF Sveits/internasjonalt.

Det vi ser her er ren lobbyisme om en politisk agenda, og det er i realiteten umulig å se hvor grensene går mellom de forskjellige kampanjeorganisasjonene. Hvor begynner UNEP, og hvor slutter WWF? Hvorfor er det samme folk bak både disse, folkene i The World Bank, Bilderberggruppens ledelse og medlemmer, og flere amerikanske tenke-tanker styrt av de samme få som ser ut til å styre alt det andre?

Da flyktningskandalen ble avdekket kom lederen for UNEP i Afrika på banen. Han tok avstand fra hele rapporten, og jeg husker han sa noe bemerkelsesverdig. Han sa at UNEP Grid Arendal er ikke en gang UNEP. Fikk dere med dere dette? Han sa: UNEP Grida Arendal er ikke UNEP-medlem!

Allikevel bruker Grida Arendal, som er deres rette navn nå som vi vet sannheten, logoen til UNEP. Se på linken jeg la ut til PDF-en over. Gå til hjemmesiden deres og se selv.

[attachimg=5]

Hva sier UNEP selv der de har nevnt Grida Arendal?

http://www.unep.org/eou/Portals/52/Reports/I_TTN2_TE_ExecSummary.html

The reporting on co-financing and financial expenditures by UNEP provides insufficient detail to assess proper use of funds. There have been no audits of the project, as this was considered a UNEP- internally executed project even though GRID-Arendal is not part of UNEP per se.

Prosjektet dette sitatet er hentet fra ble startet opp i 2010, og som vi har sett, brukte Grida Arendal UNEP-logoen ulovlig allerede flere år før dette.

Se på denne. Det er fra forsiden deres 20. august 2002, og dette har jeg gjort ved hjelp av Wayback Machine - Grida.no:

[attachimg=6]

Dette gir seg ikke der. Les hva Agderposten skrev i 16.01.2007:

FN-byen Arendal

FN-by satsningen bygger på ideer for å gi det moderne Arendal en økt internasjonal profil. Arendal kommune har lange tradisjoner som et internasjonalt senter. Siden byen i seilskutetiden utviklet seg til en av de viktigste havnene i Norden har internasjonal virksomhet preget byen, bl.a. gjennom skipsfart, skipsforsikring og finansvirksomhet.

I den nyere tid har Arendal blitt vertskap for FN-institusjonen UNEP/GRID-Arendal. Senteret ble åpnet av daværende statsminister Gro Harlem Brundtland i 1989 som en norsk oppfølging av Brundtland-rapporten. Formålet var å styrke FNs miljøprogram UNEP.


UNEPs hjemmeside står ikke Grida Arendal oppført som UNEP-avdeling. De står derimot nevnt som samarbeidende datasentral:

[attachimg=7]

Alt dette passer bra inn når vi tidligere har sett felles internettdomene for Grida Arendal og WWF Norge, samt at direktøren i Grida Arendal kom rett fra toppjobb i WWF Sveits. Grida Arendal er en forening for Gro Harlem Brundtland og WWF Norge. De er ikke UNEP-medlem, og at de allikevel bruker UNEP-logoen sier det meste om hele klimarørsla fra A til Å.
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

seoto

Jeg tror GHB må ha trodd at hun hadde diktatorrettigheter til å gjennomføre hva hun ville etter egen vilje. (Vi husker jo hvordan hun prøvde å sette orden i retten under pensjonssaken.) Det ser vi jo også på måten hun opprettet GRIDA gjennom regjeringen. Jeg trodde faktisk ikke at regjeringer kunne opprette NGO-er.

I løpet at de siste par årene har jeg lett mye etter informasjon på Internett. Når det gjelder klimasaken er resultatet at jeg vil påstå at det er forholdsvis få mennesker som opererer i bakgrunnen. Til gjengjeld er de ekstremt aktive, og de dukker opp i de fleste sammenhenger. Se bare på Randers og hans bakgrunn i Club of Rome og WWF.

Det er veldig fint at du har vært villig til å jobbe så aktivt og lenge med å sette disse folkene og institusjonene opp i forhold til hverandre. Kanskje det blir lettere å forstå disse sammenhengene når det legges opp slik som her. Personlig må jeg si at jeg punkterte litt på forsommeren, for det er ikke særlig oppbyggelig å finne ut alle disse tingene, men føle avmakt når det gjelder spørsmålet om hvordan det kan stoppes.

Når det gjelder direkte påvirkning på mediene, er det vel nok å se på hvordan "Sandy" har blitt behandlet av mediene, og det hysteriet om menneskeskapte klimaendringer som det nå blir enda mer av i mange medier, spesielt de amerikanske. Vi nærmer oss jo Quatar, og folk må fylles med frykt. Og altfor mange lar seg skremme.
Noen ganger er løgnen for stor til at man kan få øye på den.
Og når man ikke kan se at det er en løgn, velger man naturlig å tro på den.

Amatør1

#35
Dette kan definitivt være en bombe, men la oss trå varsomt og få fakta på bordet, selv om det ser ut som om det er nettopp det du har gjort. Jeg summerer litt opp i kortform

Punkt 1: Navnet er vel GRID Arendal (ikke Grida Arendal). Webside http://www.grida.no/

Punkt 2: GRID Arendal presenterer seg selv som om de var en del av FN, ved at de benytter FN-organisasjonen UNEP sin logo øverst på sin webside. Selv om de sier "GRID-Arendal is a centre collaborating with the United Nations Environment Programme (UNEP)", så er dette såpass lite klart presentert at det gir assosiasjoner til Michael Manns påståtte Nobelpris.
[attachimg=1 width=700]


Punkt 3: UNEP bekrefter på egen webside at GRID Arendal ikke er en del av UNEP:

http://www.unep.org/eou/Portals/52/Reports/I_TTN2_TE_ExecSummary.html
"The reporting on co-financing and financial expenditures by UNEP provides insufficient detail to assess proper use of funds. There have been no audits of the project, as this was considered a UNEP- internally executed project even though GRID-Arendal is not part of UNEP per se."

Punkt 4: På GRID-Arendals webside finnes en side med "Disclaimer, copyright and usage conditions", der de konsekvent omtaler seg selv som "UNEP/GRID-Arendal"
http://www.grida.no/general/2832.aspx

I sum framstår dette som en presentasjon av GRID-Arendal som om det var en del av FN (UNEP), mens UNEP selv bestrider dette.

En forfalskning? En fordekt politisk aktivist-organisasjon som foregir å være del av en FN-organisasjon som arbeider for miljø, men som ikke er medlem?
It is easier to lie to someone than to convince them, that they have been lied to

Jostemikk

Takk for presiseringen angående navnet, Amatør1. Du har helt rett, navnet er Grid Arendal, ikke Grida Arendal.

Dette minner svært mye om Michael Manns påståtte Fredspris. De går under falskt flagg, og i realiteten er tilknytningen til våre politikere og WWF nærmest total. Dette har verken med UNEP eller en NGO å gjøre.

Som seoto helt korrekt skrev, har det samlet seg noen ganske få mennesker i dette konglomeratet av nettverk. (Var det smør på flesk?) De sitter i hverandres styrer, og toppene i de enkelte organisasjoner kan telles på ei hånd, og da snakker vi ikke om annet enn tunge finansfyrster og "filantroper".

Flyktningfadesen som Grid Arendal slo så stort opp var det som satt meg på sporet av dette. Jeg finner ikke lenger sitatet fra UNEP-representanten fra Afrika, men det han uttalte den gang skandalen var et faktum, var at UNEP ikke ville ta på seg noe av ansvaret for tullet, og han presiserte at Grid Arendal ikke var UNEP-medlem.
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

Amatør1

#37
Et par ting til

Fra http://www.grida.no/general/2832.aspx
"(c) Unless expressly stated otherwise, the findings, interpretations and conclusions expressed in the Materials on this Site are those of the various UNEP/GRID-Arendal staff members, consultants and advisers to UNEP/GRID-Arendal Secretariat who prepared the work and do not necessarily represent the views of UNEP/GRID-Arendal or its Member States."

Kan stater bli medlem i GRID-Arendal? Eller er det FN-medlemsskapet via UNEP det siktes til? I og med at GRID-Arendal ikke er en del av UNEP ....

Så det notorisk upålitelige Wikipedia
http://en.wikipedia.org/wiki/UNEP/GRID-Arendal
"GRID-Arendal is an office in the United Nations Environment Programme (UNEP), located in Arendal, Norway. The office is part of the UNEP/GRID network of environmental data and information centers, under the UNEP Division of early warning and assessment."

Dette er jo i strid med hva UNEP sier.  Hvorfor har ikke Connolley rettet dette?


Oppdatering/en ting til. Se denne siden:
http://www.grida.no/graphicslib/detail/fifty-million-climate-refugees-by-2010_71db

[attach=1]
It is easier to lie to someone than to convince them, that they have been lied to

Jostemikk

Her er forsiden til Grid Arendal slik den så ut 3. juli 1997, og den er hentet ved hjelp av Wayback Machine:

[attachimg=1]

I tidligere tider var det rimelig streng straff hvis man ble tatt for å seile under falskt flagg.
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

Amatør1

Den linken med "NORWEGIAN  EXAMPLES ON AGENDA 21 FOLLOW-UP REPORTED" så jo passe Orwell'sk ut, så da googlet jeg litt, og fant:

Subject: NORWEGIAN  EXAMPLES ON AGENDA 21 FOLLOW-UP REPORTED

SitatSubject: NORWEGIAN  EXAMPLES ON AGENDA 21 FOLLOW-UP REPORTED

19/6 1997

News Release
--------------------

NORWEGIAN  EXAMPLES ON AGENDA 21 FOLLOW-UP REPORTED

Just as the delegations start arriving in New York for the Earth
Summit+5 - the major international Agenda 21 follow-up and evaluation
meeting next week, some of the 'major groups' (to use Agenda 21
terminology) in Norway timely present their success stories and
practical examples in a report, available on paper and on Internet
(http://www.grida.no/prog/norway/ungass/).

Partnership for Change is the name of the report. It is jointly
elaborated by most of the 'major groups' in Norway, including the
municipalities, labour and business, NGOs, the research community, the
educational sector and the Sami people, the indigenous people of
Norway. The work has been co-ordinated by the Ministry of Environment.

The report provides around 50 practical examples of Agenda 21
follow-up in Norway within the various sectors. These range from the
training programme "The Natural Way" for employees in companies which
regard eco-efficiency as a competetive asset, to "Inky Arms and his
Eco-detectives" a nation-wide club for children with 10,000 members.

The report is available in both English and Norwegian

The on-line version of the report is found at
http://www.grida.no/prog/norway/ungass/

The paper report can be ordered from
The Norwegian State Pollution Control Authority
Stromsveien 96
P.O. Box 8100 Dep.
N-0032 Oslo, NORWAY
Tel. +47-22 57 34 00
Fax. +47-22 67 67 06
E-mail: postmottak@sftospost.md.dep.telemax.no
**************************************************************
*  Dr. Sindre Langaas            *  Phone:  +46-8-161737     *
*  Project Manager               *                           *
*    Nordic/Baltic Region        *  Fax:    +46-8-158417     *
*  UNEP/GRID-Arendal             *                           *
*  c/o Dept. of Systems Ecology  *  E-mail: langaas@grida.no *
*  Stockholm University          *                           *
*  S-106 91 Stockholm, Sweden    *  URL http://www.grida.no/prog/norway/ungass/ *
**************************************************************
* BALLERINA - The Environmental Gateway to the Baltic Region *
*                 http://www.baltic-region.net/ay/ungass/              *
**************************************************************
-
message sent by infoterra@cedar.univie.ac.at
to signoff from the list, send an email to
majordomo@cedar.univie.ac.at
the message body should read
unsubscribe infoterra your@email.address
-Linken i teksten fungerer fortsatt: http://www.grida.no/prog/norway/ungass/

Thorbjørn Berntsen stod bak i egenskap av miljøvernminister. Var det noen som sa NGO?
http://www.grida.no/prog/norway/ungass/intro/engintro.htm


" In its long-term programme (1997-2001), the Government has marked out a course for how it believes the Norwegian society should develop in the next century and, in so doing, has set specific goals for social development. It emphasises the need to activate commitment and dialogue in society.

We must have a global vision, we must think globally and act locally. In the world of today, as complex and interwoven as it is, everybody is dependent on each other, nationally as well as internationally. Solidarity and equity may only be achieved through a broader and more binding multilateral cooperation.

Everybody should be engaged in creating the future. The transition to sustainable development must be carried out in cooperation between all the stakeholders, and through the mall and big decisions we are confronted with daily. We must build partnership and take practical action that may inspire other groups and individuals. Everybody should feel responsible an be accountable for their actions. Together we can do more.

In this report you will find examples of what Norwegian authorities and organisations have done together in order to follow up Agenda 21. They are represented in the National Committee for International Environmental Questions. Each organisation is responsible for their own contribution to this report. The purpose is to present the various stakeholders in this work and give concrete examples on the follow-up of Agenda 21.

Thorbjørn Berntsen
Minister of Environment "
It is easier to lie to someone than to convince them, that they have been lied to

seoto

Norman Myers, nevnt ovenfor
http://klimaforskning.com/forum/index.php/topic,753.msg19052.html#msg19052Han er referert til i climate.org med noen skikkelige skremselstall!

According to Oxford Professor Norman Myers, the number of people uprooted due to climate change will reach close to 200 million by 2050 (Myers 1995).

Climate Institute (climate.org) ser ut for å være en organisasjon som var med på å bygge opp mye av det vi har sett innenfor AGW. De ble organisert for dette formål allerede i 1986.
http://www.climate.org/about/achievements.html

Det er vel verdt å ta en titt på "Board of Advisors" - mange kjente navn her, blant annet Norman Myers. Og kanskje ikke minst: Christiana Figueres (UNFCCC) og Dr. R. K. Pachauri.

Og når vi snakker om Pachauri, så har jo han sitt selskap TERI, som også er representert her, ved Dr. Arcot Ramachandran, Bangalore, India,Chair, Governing Council ,TERI, Former Under Secretary General, United Nations.

Men jeg forstår selvsagt at de tar godt vare på hverandre, for de er svært avhengige av å omgås folk de kan stole på, som de vet hvor de har til enhver tid.


Noen ganger er løgnen for stor til at man kan få øye på den.
Og når man ikke kan se at det er en løgn, velger man naturlig å tro på den.

seoto

Prop. 1 S (2012–2013) (pdf-fil)

s. 42, nederst i første spalte, omtaler Grid som "FN-organet":
"– FN-organet Grid Arendal (4,5 mill. kroner)."

(Kan også nevne at UD støttet Grid Arendal med 22.000.000 i 2011, men har ikke tallet for 2012 eller budsjettert for 2013. Det kan virke som om de største tildelingsbeløpene går gjennom UD, enten direkte eller gjennom FN og deres øvrige organisasjoner.)

Ellers har jeg problemer med å finne fram i alle disse gigantiske dokumentene, det kan være vanskelig å finne alle tall. Er nok ikke spesialist på dette ;)

Er Grid Arendal fritatt for å offentliggjøre sine årsmeldinger med regnskap (kan ikke finne noen), selv om det skal være en NGO? Hvem har i så fall ansvaret for deres regnskap? Selv om UNEP benektet Grid Arendal, finnes de allikevel på UNEPs oversiktskart over GRID-organisasjoner

http://www.rrcap.unep.org/about/gcenter.cfm
PS. Kom også over dette avsnittet i linken til St.meld. ovenfor, s. 136, spalte 2:
"FNs generalforsamling har støtta opprettinga av eit internasjonalt naturpanel etter modell av klimapanelet (IPCC). Endelig vedtak om å opprette panelet vart fatta på internasjonalt møte i regi av FNs miljøprogram i april 2012. Naturpanelet skal vere eit vitskapleg uavhengig panel som skal gi kunnskap om jordas naturmangfald og økosystemtenester og fremje forslag til ny politikk. Frå norsk side er det ei prioritert oppgåve å få naturpanelet raskt i gang. Regjeringa vil arbeide for at FNs miljøprogram og andre relevante FN-organisasjonar aktivt skal støtte opp om naturpanelet sitt arbeid framover." [min uth.]

Vi har virkelig noe å se fram til! :( Dette mener jeg er nevnt tidligere her i forumet, men husker ikke hvor, og må lete etter det, med mindre noen andre husker til det. (Tele?)
Noen ganger er løgnen for stor til at man kan få øye på den.
Og når man ikke kan se at det er en løgn, velger man naturlig å tro på den.

Telehiv

#42
seoto, alle,

som vi har omskrevet her på forumet før; her er nok sammenbrudd i "biodiversity" det mest sentrale begrepet å følge sporet av, som parallell konstruksjon til CAGW/CO2-systemets "katastrofal menneskeskapt global oppvarming".

Man forsøker rett og slett å bygge opp tilsvarende retorikk og institusjonelt rammeverk forankret i FN og nedover for "truet artsmangfold" (ref. biodiversity), som med IPCC-systemets overnasjonale og nasjonale besvergelser om "klimakatastrofen".

Se forøvrig analogien til OECD-løpet (og Erik Solheim) som jeg akkurat har startet en ny tråd på, som inneholder et overveldende sammenfall av de samme maktstrukturer på de områder OECD kaller "utviklingsproblematikk", men som selvsagt bare er en annen måte å kontrollere den tredje verdens handelssystemer på - om nødvendig om man må bruke både klima- og artsmangfoldskremsler der også....

Der Erik Solheim nå hopper lystelig inn som sjef for DAC. Rause norske bevilgninger til den nye verdensorden har snart tømt Norge for fallerte eks-statsråder og statsministre.... 
Vitenskapen kan av og til risikere å bli innhentet av sannheten

BaseBallStick

SitatKonspirasjonsteoretikere vil avsløre skyggeregjeringer og bevisst forgiftning av befolkningen. Politiet er bekymret.

I Oslo-politiets trendrapport fra januar går det fram at det har vært en merkbar økt rekruttering til disse miljøene de siste to åra.

I rapporten deler politiet konspirasjonsteoretikerne inn i to hovedgrupper. Den ene hevder at samfunnet egentlig styres av en skjult maktelite, mens den andre er opptatt av antivaksinekampanjer og myndighetenes «bevisste forgiftning av befolkningen».

http://www.dagbladet.no/2012/11/23/nyheter/innenriks/konspirasjonsteorier/jens_stoltenberg/thorvald_stoltenberg/24483126/

Datadirektivet begynner å virke etter hensikten...
"Oljen er sterkt miljøskadelig, og burde brennes!"
Fredric Hauge, Bellonas oppstartsfase...

Amatør1

Sitat fra: BaseBallStick på november 23, 2012, 08:02:20 AM
SitatKonspirasjonsteoretikere vil avsløre skyggeregjeringer og bevisst forgiftning av befolkningen. Politiet er bekymret.

I Oslo-politiets trendrapport fra januar går det fram at det har vært en merkbar økt rekruttering til disse miljøene de siste to åra.

I rapporten deler politiet konspirasjonsteoretikerne inn i to hovedgrupper. Den ene hevder at samfunnet egentlig styres av en skjult maktelite, mens den andre er opptatt av antivaksinekampanjer og myndighetenes «bevisste forgiftning av befolkningen».

http://www.dagbladet.no/2012/11/23/nyheter/innenriks/konspirasjonsteorier/jens_stoltenberg/thorvald_stoltenberg/24483126/

Datadirektivet begynner å virke etter hensikten...

Vet ikke om "datalagringsdirektivet" spiller noen vesentlig rolle her, bortsett fra at DLD viser at sentralmakten føler behov for å ty til ulike former for overvåkning av det de åpenbart oppfatter som en slags ulydige undersåtter.

Kanskje Oslo-politiet foretrekker å lese klimaforskning.com istedet for å vandre gatelangs og passe på? Og så har de funnet ut at noen mener IPCC ikke har den ideelle målsettingen de trodde den hadde? Erkjennelsen strekker seg ikke lengre enn at politiet mener "noen" tar feil?

Hvis jeg stiller meg opp foran Stortinget med en plakat "Klimaet påvirkes ikke målbart av menneskeskapt CO2", er jeg da en konspirasjonsteoretiker?

Er egentlig bruken av ordet "konspirasjonesteoretiker" noe annet enn en merkelappsetting av samme type som "climate denier" (klimafornekter), som har som hensikt å utstede "guilt by association", altså å sette "fornekterne" i samme bås som de som fornekter Holocaust?

Det er ihvertfall en grei måte å slippe å forholde seg til folks spørsmål.

Har det forresten blitt forbudt å stille spørsmål til politikere man treffer på gaten? Ikke det at jeg vil anbefale det som metode (tvert imot), men er det ikke journalistene og politikerne som opptrer litt vel konspiratoriske her?
It is easier to lie to someone than to convince them, that they have been lied to