Skremselspropaganda i Norge

Startet av Telehiv, oktober 31, 2011, 10:00:12 AM

« forrige - neste »

ebye

Sitat fra: jarlgeir på mai 07, 2013, 19:10:25 PM
Det er mulig dette makkverket fortjener sin egen tråd, men her er den altså:
http://www.regjeringen.no/nb/dep/md/dok/regpubl/stmeld/2012-2013/meld-st-33-20122013/3.html?id=725933

Så vidt jeg kan se, utelukkende basert på modelldata. Ebye blir nok enda surere når han leser hva de skriver om havforsuring....

konklusjon: Uten vitenskapelig verdi, miljøvernministeren må gå av.

Her er litt stoff rundt Klimatilpassningsmeldigen som har blitt liggende:

I Dagsnytt 18, 8. mai opptrådte Bård Vegar Solhjell i dypeste alvor, og manet til kamp mot menneskeskapte klimaendringer.  Forhåndsomtalen av dette innslaget var at en forsker uttalte at Klimatilpassningsmeldingen bare var preik! Hvilken skeptiker kunne dette være? Ingen, det var informasjonskonsulent! (forsker?) Monica Bjermeland fra CICERO som mente at meldingen var for mye preik, og for lite konkret om virkemidler og tiltak.
Solhjell fastholdt det langsiktige i planen, og at man nå måtte konsentrere seg om utslippskutt, ellers gikk dette helt galt. Innspillet fra Bjermeland var basert på et oppslag hos CICERO

Vagt om klimatilpassning

http://www.cicero.uio.no/webnews/index.aspx?id=11912

Aftenposten (papir) hadde en oppfølging, med mikrofonlån til Miljøvernministeren, 10. mai 2013:

Norge må ta sin del av jobben


http://www.climometrics.org/13apmeld.jpg

2-gradersmålet ligger fast, og Norge må følge opp IEA (det internasjonale energibyrået), og la alt fra 2/3 til 5/6 av all vår olje og gass bli liggende der de er! Kravet gjelder strengt tatt globalt: fra 2/3 til 5/6 av all kull, olje og gass må bli liggende der de er! 

"Buisness as usual" – CICERO fyrer opp under Ministerens våte drøm, at alle sier "Look to Norway". Og et av delmålene er at utslipp av CO2 skal prises riktig. Og akkurat her blir situasjonen helt absurd, idet Klif ikke har noen dokumentasjon på at CO2 er en forurensning og således heller ikke kan representere en miljøfare. Ganske surrealistisk det hele, spør du meg. Og gang på gang får vi demonstrert flokkløpingen av norske MSM. Her er et oppslag på NRK, Rogaland, 13. mai 2013:

Tynn klimarapport, seier Aall

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_sogn_og_fjordane/1.11024245

Og også her fortsetter Solhjell nærmest "Kampen mot vindmøller".     ;D

Jeg har sagt det før, og sier det igjen: Hvordan blir det når Ministeriet oppdager hvilke rådgivere de har og hvilken faglig integritet disse rådgiverne har? Slagmarken vil ikke se pen ut!   ;)       :-[

Og bakom synger den synkende globale temperaturen!         ;)

seoto

Takk, ebye, nå begynner jeg å forstå hvordan tyskere som ikke var nazister må ha følt seg under opptrappingen til VK2.
Noen ganger er løgnen for stor til at man kan få øye på den.
Og når man ikke kan se at det er en løgn, velger man naturlig å tro på den.

Jostemikk

Jeg ble akkurat gjort oppmerksom på denne saken:

http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.11028962

SitatForskerne er enige: Klima-endringene er menneskeskapte

En gjennomgang av 4000 forskningsrapporter viser en bred akademisk enighet: 97 prosent av klimaforskerne mener at menneskene er skyld i klimaendringene.

University of Queensland fikk med seg 24 frivillige fra nettstedet Skepticalscience.com til å gå gjennom 12.000 internasjonale forskningsrapporter om klimaendringer.

Gruppen som undersøkte rapportene, delte dem inn i tre kategorier: De som klart mente at klimaendringene er menneskeskapte, de som ikke uttrykte noen spesiell stilling i årsaksspørsmålet, og de som avviste at endringene er menneskeskapte, eller minimerte den menneskelige faktoren.

4000 rapporter, publisert mellom 1991 og 2011, ga klart uttrykk for om klimaendringene er menneskeskapte eller ikke. Ifølge den nye studien konkluderte 97,1 prosent av dem med at de er menneskeskapte.– Et bredere flertall enn dette går det ikke an å få, sier Nina Jensen, generalsekretær i WWF Norge, til NRK.no.

Dette er så uhørt som noe kan bli. Det er propaganda, det er en forfalskning, og den er så avslørt som noe kan bli. Vi lever ikke lenger i virkelighetens verden, vi lever i en surrealistisk tåkekopi der sannhet er løgn og løgn er sannhet, det hele regissert av kriminelle mennesker som i beste fall hører hjemme i ei dyster celle.
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

ebye

Denne Klima-psyken er ekstremt smittsom, dette er nok en epidemi, klimaepidemi.    ;)

Dette har vært omtalt utaskjærs:

http://junkscience.com/2013/05/15/nonsensus-warmists-proclaim-bogus-survey-proves-97-consensus/#more-39994

http://wattsupwiththat.com/2013/05/14/fuzzy-math-in-a-new-soon-to-be-published-paper-john-cook-claims-consensus-on-32-6-of-scientific-papers-that-endorse-agw/

http://wattsupwiththat.com/2013/05/15/skeptical-science-kidz-channel-inigo-montoya-in-new-consensus-paper/

Men, det er jo merkelig at dette lille landet vårt, inne i Trangvika, og langt fra virkeligheten for mange, har slike svært effektive "klimanyhetsfiltre"? Det er mulig at allarmistene i dugnad med MSM har klart å finne at nyhetene er ladet stoff, med negativ og positiv magnetisme. Jeg ser for meg at postkontrollørene således bare fjerner det som er negative til IPCC, fjerner det som negativt ladet post. Fort-, kort-, lett- og greitvindt.     ;)

Obelix

NRK svindler oss atter en gang! Septical science-undersøkelsen gikk jeg inn på, etter at linken til den ble postet her på forumet. Det deltakerne skulle gjøre var å vurdere 10 tilfeldige uttalelser tatt fra "abstraktet" til diverse artikler. Jeg leste alle 10 "abstraktene" men svarte ikke. For det man skulle gjøre var å gradere på en flytende skala i hvilken grad man selv mente "abstraktet" beskrev muligheten for 'global opvarming'. Jeg svarte selvsagt ikke, for jeg skjønte jo at dette var bløff fra ende til annen, ala spørsmålsstillingen hvor man er nødt til å svare enten "ja" eller "nei" på spørsmål som "Slår du din kone ofte?".  - Bondefangeri uten like.

De som deltok er anonyme! Så hvem som helst kunne avgi svar! Det eneste kravet var at man gikk inn på nettsiden hvor undersøkelsen var! Så hvordan vet NRK at det KUN var forskere som svarte på undersøkelsen?  Selv ikke septical science vet hvem som svarte -så her er det bløff fra ende til annen!

Kanskje det var dumskalle som deltok ørten ganger?

Og så ser vi at Nina Jensen uttaler seg: i NRK-artikkelen. Hun blir sitert på dette:
"– Et bredere flertall enn dette går det ikke an å få, sier Nina Jensen, generalsekretær i WWF Norge, til NRK.no.

– Dette viser at det er hevet over enhver tvil at klimaendringene er menneskeskapte. Dette må få en tydelig konsekvens for politisk handling, mener Jensen."

Dette mener jeg er en soleklar søknad fra Nina Jensen om å bli innlemmet som Klimaklovn.
No fear for the real men! No hope for the scared!

ebye

Helt enig Obelix. Nina Jensen er en soleklar Klimaklovn.

Og noe skjer i "dypet" når det er polarkonferansr og råd. Utenriksminister i USA, John Kerry, er på Arktisk rådsmøte i Kiruna. Der er det et sentralt og viktig tema: Skal EU få lov til å observere Arktisk råd? Hm    :),    ikke uten videre så enkelt. Canada liker ikke EU's syn på sel. Derfor vil ikke Canada leke med EU. Norge og Canada er egentlig kamerater, men Norge liker EU så godt at de gjerne vil ha Europa inn i observatoriet. Kan dette ha noe med Kyoto å gjøre? Nei, nei, det blir jo bare spekulasjoner.     ;)

Noe annet er det når Kerry skal snakke om klimaet og endringene. I Dagsnytt på nrk1, igår kl.23.00, uttalte han at klimaendringene var synlige, isen smelter, havet stiger og arter blir borte. Og USA skulle være ansvarlig her!

Slik blir det når man ikke spekulerer, men bare går rett fram!

Så nå blir det muligens en utenlandsk Klimaklovn i Norge. Klovnaktig opptreden er et godt kriterium. Alle skal med, bare de er i Norge.     ;D      8)

Litt av forklaringene på alt det merkelige og uforklarlige som skjer, når det er snakk om organisatorisk og politisk klima, fikk vi i Aftenposten (papir) i dag 16. mai 2013Er det noe rart at alt det rare skjer og blir bestemt?

Fyll og fordragelighet.     ;)       ;D

seoto

"Først hadde vi forrett, hovedrett og dessert. Så hadde vi litt snaps og litt hvitvin og litt rødvin. Og så kom vi overens."

Det er vel egentlig ikke mye overraskende i den uttalelsen. Husk at disse menneskene lever sin egen "vidunderlige, nye verden". Og av en eller annen ufattelig grunn er det fremdeles folk som føler tillit til dem!  :'(
Noen ganger er løgnen for stor til at man kan få øye på den.
Og når man ikke kan se at det er en løgn, velger man naturlig å tro på den.

Jostemikk

Sitat fra: seoto på mai 16, 2013, 13:56:24 PM
at disse menneskene lever sin egen "vidunderlige, nye verden". Og av en eller annen ufattelig grunn er det fremdeles folk som føler tillit til dem!  :'(Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

seoto

Det som skjer nå, gjennom alle katastrofemeldingene, stemmer bra med sitatet Amatør1 tok med fra Pointmans blogg:

They're not thinking too straight. It's like watching a manifestation of that definition of insanity; persistently and single-mindedly doing exactly the same thing over and over and somehow expecting a different result.

Sitat fra: Amatør1 på mai 11, 2013, 09:52:00 AM
Pointman har beskrevet denne situasjonen godt:

Sitat
Pointman: Some thoughts about policy for the aftermath of the climate wars.

The whole political movement has already made too many poor inward-looking decisions and from any conceivable strategic viewpoint, their position is by now unrecoverable. The mainstream politicians are avoiding them like the plague or keeping them in the waiting room for a change, and there's an emergent pattern of alarmists being released from hitherto safe sinecures like NASA, the BBC and certain prestigious news outlets in places like Washington, amongst others. The embarrassment factor has just got too big and the establishment is, as they euphemistically say, reconfiguring its posture.

The only people, who will be left on the burning deck of the sinking ship when all else have fled, will be the political activists and the committed climate scientists, who aren't all that clued up politically.

That's a wall, look at it, and read the writing on it. You're being flushed.

Their reaction to that message is to scream ever more loudly, ever more dire warnings of the increasingly terrible things about to crash down on us. With such extreme behaviour, they're rapidly pushing themselves towards the political fringe, which is exactly where we want them to be. They're not thinking too straight. It's like watching a manifestation of that definition of insanity; persistently and single-mindedly doing exactly the same thing over and over and somehow expecting a different result.
Noen ganger er løgnen for stor til at man kan få øye på den.
Og når man ikke kan se at det er en løgn, velger man naturlig å tro på den.

Amatør1

Det ser vitterlig slik ut, seoto, og ingenting vil glede meg mer enn om analysen er korrekt. Mye tyder på det. Ute (f.eks. i UK) ser du dette i kombinasjon med et begynnende tilbaketog blant makthavere (blant annet ble 24 av 30 "climate change officers" sparket i DECC nylig), men her hjemme er det kun den monomane galskapen å spore i media og blant "politikere".
It is easier to lie to someone than to convince them, that they have been lied to

BorisA

Aftenposten 18.05.2013:
Nordpolen beveger seg mot Grønland pga.....................pga.......................................pga.......
Yess helt riktig: Issmelting.

Utdrag:
På grunn av eskalerende issmelting er Nordpolen nå på vei noen centimeter østover hvert år, viser en ny studie.
Fordelingen av planetens masse bestemmer til enhver tid plasseringen av jordens poler. Siden jorden er eggformet, er Nordpolen aldri helt i sentrum.
Siden 1982 har Nordpolen beveget seg sakte mot sør, omtrent seks centimeter hvert år, på grunn av snøsmelting.
Mot øst
Men fra 2005 begynte polen å bevege seg østover noen centimeter hvert år, mot Grønland.
Årsaken er global oppvarming og et stadig hurtigere tempo på issmeltingen rundt og på Grønland, samt mindre issmelting andre steder på kloden, viser en ny studie omtalt i Scientific America og Live Science.
- En stor forandring
Det er forskere fra Universitetet i Texas, Austin som har kommet frem til resultatene.
Utdrag slutt

Hele artikkelen:
http://www.aftenposten.no/viten/Nordpolen-narmer-seg-Gronland-7204858.html
Jeg spørger helst, mitt kall er ei at svare.

Jostemikk

Artig, BorisA. Får meg til å undres over hvor det magnetiske polpunktet var under det klimatiske optimum for ca 6 tusen år siden. Da var isen helt borte om sommeren. Bra isen kom tilbake den gangen, hvis ikke ville ikke de magnetiske kompassene våre virket i dag, og alle ville gått seg bort.
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

Amatør1

Sitat fra: BorisA på mai 18, 2013, 23:29:48 PM
Fordelingen av planetens masse bestemmer til enhver tid plasseringen av jordens poler. Siden jorden er eggformet, er Nordpolen aldri helt i sentrum.

Den geografiske nordpolen er det ene av 2 punkter (det andre er sørpolen) der jordas rotasjonsakse skjærer jordoverflaten. pr. def.

Den magnetiske jordpolen beveger seg....

Sitat fra: BorisA på mai 18, 2013, 23:29:48 PM
Siden 1982 har Nordpolen beveget seg sakte mot sør, omtrent seks centimeter hvert år, på grunn av snøsmelting.

Øh... nei. Nordpolen er på nordpolen. Alltid. Dessuten, om den hadde kunnet beveget seg, så går alle retninger mot sør. Mer interessant hadde det kanskje vært om de mente nordpolen hadde begynt å reise nordover  8)
It is easier to lie to someone than to convince them, that they have been lied to

Bebben

Sh1t Boris. 1,36 meter de siste 31 årene? Du skal se den snart blir liggende rett utenfor døren... til Nansen-senteret!  :D

Spøk til side, store ismasser påvirker gravitasjonen, så jeg ser ikke bort fra at dette er riktig, spesielt hvis artikkelen ikke inneholder ordet "klima".

Baby, it's getting hot outside! Send for Greenpeace!

Jostemikk

Sitat fra: Bebben på mai 18, 2013, 23:47:10 PM
Sh1t Boris. 1,36 meter de siste 31 årene? Du skal se den snart blir liggende rett utenfor døren... til Nansen-senteret!  :D

Spøk til side, store ismasser påvirker gravitasjonen, så jeg ser ikke bort fra at dette er riktig, spesielt hvis artikkelen ikke inneholder ordet "klima".

Store ismasser? Flytende is tjukkelse 2-5 meter? Hvis all sjøisen forsvinner, hva er da vektreduksjonen?
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren